Tuhansien osaajien tarina

TULE SEDUUN OPISKELEMAAN!

Hakutuloksia 253 kappaletta

Tyhjennä valinnat

Valituilla suodattimilla ei löytynyt tuloksia.

Sedun kampukset

Tarinat

Näytä lisää

Uutiset

28.03.2024

Onnea maaliskuussa tutkinnon suorittaneille

Tutkintotodistus on myönnetty Sedussa maaliskuussa 15.3. ja 28.3. Lämpimät onnittelut jokaiselle tutkinnon suorittaneelle! Tutkinto taskussa ja tuoreet tiedot ja taidot hallussa on hyvä jatkaa työuraa tai suunnata opinnoissa eteenpäin. Onnea matkaan!

Tutkintotodistuksia myönnetään Sedussa kahdesti kuussa, joten opiskelija voi edetä oman suunnitelmansa mukaan.

20.03.2024

Lähes 1200 nuorta haki yhteishaussa Seduun

Yhteishaku perusopetuksen jälkeiseen koulukseen päättyi eilen. Sedun vararehtori Hellevi Lassila on hakijamäärään tyytyväinen.
- Sedun koulutustarjonnassa oli aloituspaikkoja ammatilliseen koulutukseen 1292 ja niihin oli ensisijaisia hakijoita lähes 1200. TUVA-koulutukseen paikkoja on tarjolla 135. Ensisijaisten hakemusten määrä kasvoi edellisestä vuodesta yli sadalla hakijalla, mihin saamme syystä olla tyytyväisiä. Alueellamme tehdään hyvää ohjaustyötä.

20.03.2024

Sedu mukana Sitra Lab 6 -muutosohjelmassa

Tulevaisuustalonakin tunnettu Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra etsi maaliskuussa 2024 päättyneessä kokeiluhaussa tiimejä kehittämään datan ja tekoälyn avulla parempia palveluita. Sitra Lab 6 -muutosohjelmaan valitut kokeilutiimit eri puolilta Suomea kehittävät muun muassa elinikäistä oppimispolkua, vanhustyötä ja työllisyyspalveluita. Ohjelmaan valittiin 36 hakijasta kahdeksan kokeilutiimiä, mukaan lukien tiimi, jossa Sedu on mukana. Kokeilut käynnistyvät huhtikuussa.

Sedu on mukana Työllisyystoimijoiden dataverkosto – kokeilutiimissä, johon kuuluvat Vastuu Group, Seinäjoen kaupunki, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Into Seinäjoki ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu.

18.03.2024

Törnäväntien uusi kampus harjakorkeudessa

Sedun Törnäväntien kampuksella oltiin viime perjantaina juhlamielellä.
Marraskuussa 2018 käynnistynyt kampushanke saavuttaa odotetun päätepisteensä, kun rakennushankkeen viimeinen vaihe valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Perjantaina oli harjannostajaisten aika.

Sedun rakennushankkeita koordinoiva tekninen johtaja Matti Yli-Lahti oli syystäkin tyytyväinen.

08.03.2024

SHOW-VET -hankkeella ammatillisen koulutuksen opettajien digiopetustaitoja paremmaksi

Digimaailman mahdollisuudet kasvavat hurjaa vauhtia, lisäten myös erilaisia mahdollisuuksia oppimiseen ja oppimisympäristöihin. Tämä puolestaan luo vaatimuksia ammatillisen koulutuksen opettajien osaamistasolle. Sedun koordinoiman kansainvälisen Smooth Hybrid and Online Working for VET (SHOW VET) – hankkeen tavoitteena oli lisätä opettajien digiosaamista etä- ja hybridiopetukseen liittyen. Hankkeen loppuseminaarissa kuultiin innostunutta digipuhetta ja konkreettisia esimerkkejä oman oppimisen kasvattamiseen liittyen. Luotu opettajan digiopas jää käyttöön konkreettisena työkaluna kaikille halukkaille ja mentorointimalli sovellettuna ammatilliseen koulutukseen tarjoaa laajasti hyödyntämismahdollisuuksia.

Uutiset

Tapahtumat

10.04.2024 klo 13:00

Akuutti Agrotekno järjestää: Tietoiskuwebinaari aurinkoenergiasta – uusiutuvaa ja puhdasta energiaa

Aurinkoenergia on erittäin nopeasti kasvava energiamuoto, ja sen elinkaaren aikaiset päästöt ovat vähäiset. Se on uusiutuva energianlähde, jonka käyttö vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. Myös Suomessa sen käyttö lisääntyy nopeaan tahtiin, vaikka sen osuus kokonaisenergiantuotannosta onkin vielä pienehkö. Tämä on nähtävissä aurinkopaneelien yhä kasvavana määränä. Aurinkoenergiaa voidaan lisäksi hyödyntää passiivisesti. Potentiaalia on paljon. Tervetuloa mukaan aurinkoenergiawebinaariin, […]

26.04.2024 klo 12:30

Etelä-pohjanmaan harjoittelun rekrymessut

Ensimmäiset harjoittelun rekrymessut järjestetään huhtikuun lopussa Seinäjoella. Tapahtuma kokoaa yhteen työharjoittelupaikkoja tarjoavia yrityksiä monilta eri aloilta sekä opiskelijoita, jotka tarvitsevat harjoittelupaikkoja opintojensa loppuun saattamiseksi. Rekrymessujen tavoitteena on kannustaa eteläpohjalaisia yrityksiä tarjoamaan opiskelijoille harjoittelupaikkoja samalla mahdollistaen yrityksen kansainvälistymisaskeleen ottamisen. Onnistuneet harjoittelujaksot usein ovat myös yrityksille erinomainen väylä työntekijän palkkaamiseen. Edistämme myös tandem-harjoittelun konseptia, jossa suomalainen jakansainvälinen […]

04.07.2024 klo 10:00

Farmari Seinäjoella 4.-6.7.

Sedun maatalous-, maarakennus-, ja metsäalan koulutukset ovat näkyvästi esillä tulevan kesän Farmarissa. Näyttely on avoinna yleisölle: to 4.7. klo 10-18 pe 5.7. klo 10-18 la 6.7. klo 10-17 Pysy kuulolla, päivitämme tätä sivua ajankohdan lähestyessä.

Tapahtumat

Sedu sosiaalisessa mediassa